En ganska vanlig dag

Nu har det varit ett par ganska lugna dagar i rad. Inte for att jag klagar, det har varit ratt skont att inte ha hela dagarna fulla och for forsta gangen pa tva veckor inte ha hela dagarna fullpropade med saker som ska fixas. Men lite har jag anda hunnit med, jag har varit pa lunch med min "backup" mamma som jag tydligen ska ta kontakt med om det ar nagot som inte fungerar. Vi var och at mexikansk mat, det var helt ok men inte jattegott. Jag har varit inne i Salem och shoppat :D. jag har varit hos Tyler och Cristal och halsat pa deras nyfodda son. Han ar jattegullig.

Snart ska jag folja med Patty nar hon ska gora en presentation om hur de hade det i Haiti. Imorgon ar det dax for en "pot luck" med afs pa en alpacka farm :P 

ha det bra
Karin   


Besok vid stilla havet

Igar akte jag med min vardmamma till stranden. Dock ar stranderna har inte likadana som de hemma, har badar ingen eftersom det ar for kallt i vattnet eftersom man badar direkt i stilla havet. Stilla havet ar inte stilla som namnet kanske far en att tro, det ar valdigt mycket vagor trots att Patty sa att vi var dar pa en lugn dag. Vi sag ocksa ett par stora vattenlevande daggdjur, skulle kunna vara en val men de var nog lite for sma for det.

Sen akte vi och at pa en resturang mitt i mellan lincon city och Newport (inte samma som den i OC). Dar traffade vi ocksa pattys yngsta dotter Stephanie och hennes flickvan Lisel. Sen akte vi tillsammans till Newport for att ga pa Oregon coast aquarium. Dar tittade vi pa olika typer av fiskar och andra vattenlevande saker som anemoner. Dar fanns det ocksa  massa ormar som jag faktiskt inte flydde fran, jag kanner mig mycket stolt over det :D
Sen akte vi tillbaka hem och gick pa promenad med hundarna

Ha det bra
Karin

Antligen ett schema infor nasta ar!!

Idag har jag varit hos min "guidience counceler" och satt ihop mitt schema for nasta ar. Jag kommer att lasa matte, engelska, nagon konstig ekonomi grej, idrottsmedicin, keramik, 3D-bild, WW2 och forintelsen, american goverment,  nagot om vaxthuseffekten och naturressurser och sakert nagot annat som jag har glomt.

Igar var jag och Patty och vandrade i silver falls vi gick drygt 9 km i bergen och tittade pa vattenfall, det var faktiskt valdigt vackert. Jag har ocksa varit langt ute i ingenstans pa en harvestparty med massa hippisar men det var roligt och en intressant upplevelse. Jag har ocksa akt med min vardpappa bk pa hanns motorcyckel in till salem :D

Jag har ocksa hunnit med att traffa Patty och Daves nya lilla barnbarn, han ar jattegullig. 

Ha det bra
Karin 

Hos vardfamiljen

Halloj igen
Nu har jag kommit fram till min vardfamilj. De ar jattesnalla och tycker inte om snabbmat sa maten jag far ar jattenyttig (typ sallad, grillad kyckling)

Igar va jag inne i Salem och shoppade med Patty och Daves barnbarn det var valdigt kul aven om de har ganska mycket mer energi an mig eller iaf Isabella (den alsta som ar 14 ar).

I morse var inte Patty hemma nar jag vaknade och jag fick reda pa att hon var pa sjukhuset och hjalpte Daves alsta sons fru att foda sa nu har jag 3 vardsyskonbarn :D :D. Lanktar tills jag far traffa honom men pa de bilder jag har sett ar jan jattesot :D

Ha det bra
Karin

Nu ar jag pa plats i Seattle

Nu har jag antligen ankommit i USA efter valdigt manga timmar pa planet och i morgon aker jag vidare mot Eugen

Ha det bra karin

Bara en natt kvar i Sverige

Hej igen!
Nu är det bara en natt kvar innan jag tillsammans med min helt fantastiska familj, som har stått ut med mitt labila humör hela dagen, beger oss mot Arlanda för att lämna av mig på flygplatsen innan jag beger mig iväg först mot London (Heathrow), via Seattle för att senare komma fram till Eugene. Där tror jag att jag kommer att möta min blivande värdfamilj för första gången för att tillsammans med dem bege mig till Stayton, mitt hem under det närmaste året även om en stor del av mitt hjärta alltid kommer att finnas där mamma, pappa eller Ingrid (världens bästa syster enligt mig) befinner sig.
Nu har det äntligen börjat sjunka in att jag ska åka iväg på riktigt :( hela min mage är full av en hel svärm av massa olika arter av fjärilar som flyger runt.
Nu börjar det bli tid för mig att gå och sova så jag orkar gå upp även om flyget inte avgår förrens 12.05.
Ha det bra
Karin

Avskeds/18-års middag!

Hejsan!

I går var det min näst sista kväll innan min avfärd och då hade jag en liten avskedsmiddag för några av mina närmsta vänner. Det blev en kväll med många skratt lite lekar och massa mat. Men det bästa var det fantastiska sällskapet. Förhoppningsvis var det inte bara jag som hade kul :D. 
Ann-Sofie och FridaAnna, Sanna och Sophia
Idag är också den sista dagen för mig att packa, något som inte går jättebra :( men det löser sig. Nu ska jag bege mig till frisören för klippa av ett par centimeter av håret så jag slipper göra det så for jag kommer fram till USA.

Jag ska också passa på att tacka alla som har önskat mig lycka till eller/och trevlig resa, jag uppskattar det verkligen även om jag inte är mästare på att tacka :) 

Ha det bra 
Karin


 

Äntligen tid att packa inför den stora resan!

Hej igen!
Nu börjar det närma sig på riktigt men ännu har nerverna inte riktigt infunnit sig. Men det är klart lite resfeber har jag nog :P.

Idag upptäckte mamma också att min värdmamma inte hade valt att ignorera hennes mail utan att det var hon som hade skickat till fel mailadress. Ganska komiskt med tanke på hur mycket hon har klagat över att min värdmamma Patty inte har svarat. Men nu när hon har upptäckt det kan de säkert få en mycket bättre komunikation.

Igår påbörjade jag packningen efter att ha fått en brev från afs, för er som inte vet det är det företaget som jag åker med till usa, i brevet fick man bland annt med information om hur mycket packning man får ha med sig. I mitt fall var begränsningen 20 kg + handbagage vilket jag tycker är rätt så lite för att få med sig så man klarar sig i ett år men det man inte får med sig kan man ju köpa, vilket blir en bra ursäkt för att shoppa :D

Igår var jag också ute på krogen med Sophia, det var jätteroligt men det är klart att det finns bättre dagar att gå ut på än söndagar. Något som jag ville passa på att göra innan jag beger mig till USA där man inte får dricka förrens man har fyllt 21. Vi började vid stockholms södra men arbetade oss sakta men säkert bort mot centralen för att ta tåget hem. Tyvärr lyckades jag titta på fel dag vid tågtidtabellen vilket resulterade i att det blev nattbuss hem, men hem kom vi :D 

Imorgon ska jag ha en avskedsmiddag för några av mina absolut bästa vänner <3. Jag hoppas att det blir lyckat trots bristen på folk som kan komma :( men det blir säkert bra iaf :D.

Ha det bra
Karin


Bara 8 dagar kvar nu!

Hejsan!

Nu är det bara 8 dagar kvar tills starten av mitt nya äventyr, att åka ett år som utbytesstudent i USA. Under hela nästa läsår ska jag gå i skolan tillsammans med amrikaner, leva med amerikaner och kanske äta som amerikaner gör.
Jag ska också bo hemma hos familjen Sherman i staden Stayton som ligger ganska mitt i staten Oregon. Min värdfamilj består av min värdmamma Patty. värdpappa Dave, två hundar och 7 vuxna barn. Så jag kommer för första gången i mitt liv bli lillasyster, även detta blir nog ett äventyr.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0